El passat cap de setmana del 20 i 21 de desembre vam organitzar a la plaça del Castell de la Bisbal el Gran tió de nadal 2014. Un acte popular i tradicional en el que es combina la tradició amb l’il·lusió dels més menuts.

Atapeïda agenda d’actes

Els actes començàren el dissabte al matí amb una cercavila on els timbalers dels voltors recorrien els carrers més cèntrics de la bisbal, acompanyats dels amics del tambor del baix ter. La cercavila acabava a la plaça del castell, lloc on s’allotja el nostre gran tió.

Tot seguit va tenir lloc l’actuació de l’animador infantil Pep Puigdemont, qui va fer riure, ballar i entretenir a tots els nens i nenes assistents. L’actuació va anar acompanyada de la ja tradicional xocolatada amb la col·laboració de les puntaires.

Ja arribada la tarda, era el torn de cagar el tió que no pararia la seva activitat durant les dues tardes de dissabte i diumenge.

Èxit de participació

Novament el gran tió d’enguany ha estat un èxit de participació, evocant des dels més grans als més petits a participar d’aquest tradicional acte durant totes les activitats organitzades al llarg de tot el cap de setmana.

Més de 1100 nens i nenes van cantar la cançó del tió entre dissabte i diumenge. Per tal de què el tió cagués els nens i nenes van portar gairebé 1 tonalada d’aliments bàsics que serà repartits a través de Càritas la Bisbal a les famílies més necessitades del poble per tal de que ells també puguin gaudir d’un nadal com cal en família.

Els voltors volem agrair a totes les famílies, col·laboradors i gent que un any més han donat un cop de mà i han fet possible que aquest acte sigui per l’entitat un dels més especials i solidaris que organitzem.