El Caga Tió, una de les tradicions més arrelades al nostre país, però que cal conservar davant de l’entrada del consumisme i marketing nadalenc basat amb el Pare Noel importat d’altres països d’Europa i promogut per les grans multinacionals.

Molts pobles organitzaven a les places dels seus pobles un acte tradicional, familiar i català com és el caga tió, i en el qual la Bisbal n’era orfe. Davant aquesta manca, vam decidir crear el Gran Tió de la Bisbal, un tió de grans dimensions que any rere any cada cap de setmana abans de les festes nadalenques arriba a la bisbal per portar l’esperit nadalenc als més menuts de la casa.

Actes complementaris

Durant tot el cap de setmana, s’organitzen actes complementaris al “Caga Tió” . Durant la matinal es realitza la ja tradicional cercavila inaugural amb els Timbalers dels Voltors que recorren els carrers del nucli antic del poble fins a finalitzar a la Plaça del Castell, ubicació del Gran tió.

Allà es realitza la tradicional Xocolatada amb la col·laboració de les puntaires de la Bisbal per entrar en calor durant els freds dies d’hivern. Finalment l’acte finalitza amb una actuació infantil per tal de fer ballar i riure als més més menuts.

Recollida d’aliments

L’acte del gran tió més enllà dels regals és una forma de recapte d’aliments per els més necessitats just abans de les festes nadalenques. Uns aproximadament 700kg d’aliments es recullen cada any per tal d’alimentar el nostre Gran Tió. Tots els aliments recollits són enviats a Càritas la Bisbal, qui s’encarrega de repartir-los entre les famílies més necessitades del poble per tal que puguin passar un millor Nadal en família.