El Voltor

L’any 1996 l’artista bisbalenc Joan Abras dissenyà el nostre símbol, el Voltor. Amb el pas dels anys i l’evolució de l’entitat, anàren augmentant les ganes de tenir una bèstia, la qual poder lluir i passejar. L’any 2008 l’escultor Ramon Aumedes va transformar la nostra idea en el què avui coneixem com el Voltor. Primerament partint d’un dibuix, passant per una petita reproducció de fang fins a transformar-lo en la bèstia de fibra de vidre .

Finalment l’agost del 2008 es feia realitat el nostre somni i el 14 d’Agost, en motiu de la celebració de la festa major de la Bisbal, el Voltor va fer el seu primer debut en una cercavila. Des d’aleshores, s’ha passejat i ballat per cercaviles, trobades de bestiari i diversos actes populars d’ arreu de Catalunya.

Les seves dimensions, el fan realment espectacular.

45 kg

190 cms

498 cms

225 cm

Ramon Aumedes (Taller Sarandaca)

La Voltora

2 anys després d’inaugurar el Voltor (2008), les Voltores al cercavila també tenien ganes de poder portar la seva bèstia, ja que el Voltor té unes grans dimensions i és difícil de portar. És per això, que varem decidir repetir la bona experiència amb l’escultor Ramon Aumedes perquè ens dissenyés i fabriqués la nostra Voltora. Aprofitant el festival de música organitzat per l’entitat (VOLTOR MUSIC), un dels actes va ser l’ inauguració de la Voltora i Voltorets/es en forma de representació teatral.

35 kg

185 cms

256 cms

210 cms

Ramon Aumedes (Taller Sarandaca)

Els Voltorets

Mirant el present, el Juliol del 2010 creem el primer “Casal Voltors” i mirant al futur, decidim construir, juntament amb la Voltora, els voltorets formats per dos voltorets i dues voltoretes amb l’objectiu de que poguéssin ser duts pels més menuts i d’aquesta forma tancar el cercle, tinguent una bèstia representativa i portable per a tots els membres de l’entitat.

Els voltorets a diferència dels seus progenitors, es porten a través d’un sistema d’arnesos especialment dissenyats per ser còmodes i de fàcil portabilitat per un nen.

5 kg

67 cm

125 cm

118 cm

Ramon Aumedes (Taller Sarandaca)

Com es van construir?