VOLTORS EN RUTA

Els Voltors a part dels actes organitzats durant l’any, també col·laborem, com és habitual, en diferents actes a nivell cultural organitzats per entitats arreu del territori català. 

Enguany tot i l’intensa activitat a causa de la cel·lebració dels 20 anys de l’entitat, el Voltor, la Voltora i Voltorets recorreran d’un extrem a l’altre del territori català participant en tres importants trobades fora de terres gironines.

15 de Maig

El diumenge 15 de maig tindrà lloc la primera cita a la pintoresca localitat medieval de Montblanc (Conca de Barberà, Tarragonès) en motiu de les festes de Sant Maties, patró de la ciutat. Enguany, a part de la tradicional plantada de gegants i bèsties, es realitzarà una trobada d’àligues en commemoració del 35è aniversari de l’Àliga de Montblanc, eix principal de la cel·lebració.

4 de Juny

Un mes més tard, el dissabte 4 de Juny, sortirem del territori català per endinsar-nos al País Valencià, a la trobada de bèsties de foc de Castelló de la Plana (Castelló, País Valencià) organitzada per l’entitat local dels Botafocs. Enguany cel·lebren la XVII edició, en la que tot i que les bèsties de foc són l’eix principal de la trobada, aquesta va acompanyada d’una extensa mostra de bestiari popular, gegants etc. 
El format de la trobada constarà d’una plantada de besties i gegants que donarà pas a una cercavila sense foc pels carrers del centre de Castelló de la plana. Un cop finalitzada la cercavila es realitzaran un seguit d’enceses individuals pel lluïment de cada bèstia de foc.

23 de Juliol

Finalment l’última parada de la “gira” serà en ple estiu, el dissabte 23 de Juliol on ens desplaçarem a terres franceses, més concretament a la Catalunya nord a la localitat de Tuïr (Thuir, Llenguadoc-Rosselló, França) en motiu de la Trobada de bestiari i gegants. Una trobada de les més importants del territori i reconeguda arreu del territori català. Enguany la nostra candidatura ha estat escollida per participar en aquesta important trobada, el que ens enorgulleix i ens fa molta il·lusió poder-hi participar, portant per primer cop les nostres bèsties fora de les nostres fronteres.

20 anys de Voltors

Tot i tot el recorregut del voltor, voltora i voltorets fora de la nostra ciutat, aprofitem per anunciar-vos que en motiu dels actes de cel·lebració dels nostres 20 anys, el cap de setmana de l’1,2 i 3 de Juliol la Bisbal serà amfitriona d’una important trobada de bestiari festiu català. No us ho perdeu!